×

MENU

Pistoolit (1900–1945) Pistoolit (1946–2018) Pienoispistoolit Taskupistoolit Kiväärit (1880–1945) Kiväärit (1946–2018 Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaatit (1946–2018) Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet (1946–2018) Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet WW2 - raskaskalusto
Sitemap Updates Download Coming soon

Search

Google Translator

WAFFENLAGER.NET
Suomalainen asesivusto

Blaser Infinity 4-20x58 IC


Yleistä

Saksalainen Blaser Sport Waffen GmbH niminen asevalmistaja lanseerasi vuoden 2017 lopulla uuden kolmen tähtäinkiikari mallin sarjan, joka kantaa nimeä Blaser Infinity. Infinity-tähtäinkiikarit Blaser brändille valmistaa saksalainen optiikkavalmistaja GSO – German Sport Optics ja ne saapuvat markkinoille keväällä 2018.

Blaser InfinityBlaser Infinity 4-20x58 IC Zoom

Blaser Infinity -tähtäinkiikarin linssien valonläpäisykyky on suurempi kuin 90 %. Valovoimaisuutta kiikarissa parantaa myös objektiivilinssin suuri halkaisija (58 mm), joka ansiosta kiikarilla on 7 % parempi valovoima, kuin perinteisellä 56 mm objektiivilinssin omaavalla kiikarilla. Linsseissä on lisäksi CCC-monikerrospinnoitus (Color Corrective Coating), joka mahdollistaa mahdollisimman luonnollisen neutraalit värit, valaistusolosuhteista riippumatta. Linssien likaantumista puolestaan estää SLP-suojaus (Smart Lens Protection). Tähtäin on vesi- ja pölytiivis. Hyvän valonläpäisykyvyn ansiosta tähtäinkiikari soveltuu hyvin myös hämäräjahtiin.

Suurennoksen muuttaminen ei vaikuta tähtäimen osumapisteeseen, koska tähtäinristikko on sijoitettu ensimmäiseen kuvatasoon. Tällöin ristikko kasvaa suurennoksen kasvaessa, ristikon tolppien kuitenkaan kasvamatta liian paksuiksi.

Tähtäinristikon keskellä on valaistu punapiste, jonka valaisutehoa voidaan vapaasti säätää. Punapiste on kuitenkin sijoitettu toiselle kuvatasolle, joten punapiste ei kasva suurennoksen myötä.

Tähtäimessä on vakiona myös sivukorjaus eli tuulirumpu, sekä parallaksisäätö (parallaksi vapaa 50 metristä äärettömyyteen). Sen käyttötarve on kuitenkin normaalia pienempi, ensimmäisen tason ristikon tarkan toteutuksen vuoksi, saa sillä superzoomin kuvan teräväksi kaikille matkoille.

Infinity-tähtäinkiikareissa on sisäkiskokiinnitys, joka on perinteistä rengaskiinnitystapaa tukevampi ja parempi. Sisäkisko kiinnittyy suoraan Blaser-pikajalkaan ja edelleen suoraan kiinni aseen piippuun, jolloin saadaan tukeva kiinnitys ja mahdollisimman matala tähtäyslinja. Tähtäimen kaikki säätimet on pinnoitettu karhennetulla kumilla, joka mahdollistaa hyvän tarttumapinnan. Metalliosat on pintakäsitelty kestävällä kova anodisointi menetelmällä.

IC - Illumination Control

Blaser Infinity -tähtäinkiikareissa on myös IC–toiminto (Illumination Control). Tämä tarkoittaa sitä, että kun Blaser R8 -kiväärin viritin (varustettu IC–toiminnolla) työnnetään etuasentoon, eli laukaisukoneisto viritetään, syttyy samalla Infinity-kiikarin tähtäinristikon keskellä olevan punapisteen valaisu. Jos käytetty ase ei tue IC–toimintoa, voidaan punapisteen valaisu kytkeä päälle tähtäimen vasemmansivun säätötornista.

QDC – Quick Distance Control

Ammuttaessa pitkille matkoille, ei ampujan välttämättä tarvitse tähdätä kohteen yli ennakoidessaan luodin putoamaa. Infinity-kiikarin tähtäinristikkoa voidaan säätää kiikarin päällä olevan QDC-säätimen avulla, etäisyydelle sopivaksi ja ampuja voi tähdätä keskelle kohdetta. QDC-säätimen maksimikoro säätö on 80 cm (100 m matkalla).

Kiikaritähtäimen kohdistaminen

Tähtäinkiikari tulee aseeseen paikalleen asentamisen jälkeen ns. raaka kohdistaa. On suositeltavaa tehdä tämä kollimaattorin avulla. Jos kollimaattori kohdistus on tehty oikein, pitäisi ensimmäisen osuman olla taulussa.

Kohdistuslaukauksia ammuttaessa, tulee käyttää tarkoitukseen rakennettua tukevaa pöytää ja kohdistustelinettä, johon aseen voi kunnolla tukea.

Jos ensimmäinen laukaus ei ole keskellä taulua, joka on jopa todennäköistä, tulee tähtäinristikkoa siirtää säätönuppeja kääntämällä, osuman suuntaan osumapoikkeaman verran. Kohdistusta suorittavan henkilön tulee tietää tähtäinkohtaisesti paljonko, yksi naksahdus on maalissa. Blaser Infinity tähtäinkiikarissa 1 ”click” on 1cm, 100 metrin päässä.

Jos jo ensimmäinen osuma on keskellä, on asia kunnossa, mutta jos ei, toistetaan edellinen toimenpide niin kauan, että osuma on keskellä. Aseen piipun lämpeneminen ammunnan kuluessa vaikuttaa jonkin verran osumapisteeseen, joten on hyvä antaa piipun jäähtyä laukausten välillä.

German Sport Optics GmbH & CO KG (GSO)

GSO eli German Sport Optics optiikkayritys perustettiin Saksan Wetzlarissa vuonna 2013, kun Minox ja Optronika yhdistyivät. Asevalmistaja Blaserin emoyhtiö L&O Group oli myös mukana uuden yhtiön perustamisessa. Uuden yhtiön johtoon asetettiin Hans A. Bender (Schmidt & Bender) ja Thorsten Kortemeier (Minox). Myös monet muut yhtiön avainhenkilöt tulevat kuuluisista optiikka-alan yrityksistä kuten Zeiss ja Leica. Tarkoituksena on ollut yhdistää paras mahdollinen saksalainen optiikkaosaaminen, jolla on yli 150 vuoden perinteet, yhteen optiikkafirmaan. GSO:n uusin tuote on Blaser Infinity sarjan tähtäinkiikarit.


Lähdeluettelo

  • Blaser Infinity, url: http://www.blaser.de, 5.12.2017
  • Blaser hunting Optics Brochure
  • Blaser Infinity, url: http://www.nordis.fi, 7.12.2017
  • GSO-German Sport Optics, url: http://www.german-sport-optics.de, 7.12.2017

★ 5.12.2017 (✪ 7.2.2018)

Waffenlager.net - Copyright © 2018 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.