×

MENU

Pistoolit (1900–1945) Sotilaspistoolit Pienoispistoolit Taskupistoolit Vanhat kiväärit Metsästyskiväärit Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaattikiväärit Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet WW2 - raskaskalusto
Sitemap Updates Download Coming soon
Authors Contact Us Copyright FAQ

Yhdistelmäaseet


Haulikkorihlat

Vuosien 1945–2015 välisenä aikana suunniteltuja ja valmistettuja haulikkorihloja. Haulikkorihla on metsästykseen tarkoitettu taittolukkoinen yhdistelmäase. Siinä on yksi haulipiippu ja yksi rihlattu luotipiippu. Yleensä luotipiippu on sijoitettu haulipiipun alle, tosin poikkeuksiakin on. Joissakin malleissa piiput voivat olla rinnakkainkin.

Yhdistelmäaseella tarkoitetaan olkapäätä vasten tuettavaksi valmistettua ampuma-asetta, jossa on ainakin kaksi piippua tai putkea ja jonka kokonaispituus on vähintään 840 millimetriä ja piippuyhdistelmän pituus vähintään 400 millimetriä sekä jossa käytetään keski- tai reunasytytteistä patruunaa ja haulikon patruunaa.
Drillingit

Vuosien 1970–2015 välisenä aikana suunniteltuja ja valmistettuja drillinkejä. Drillinki on metsästyskäyttöön tarkoitettu taittopiippuinen yhdistelmäase. Siinä on yleensä kaksi haulipiippua ja yksi rihlattu luotipiippu. Yleensä perinteisissä drillingeissä luotipiippu on sijoitettu haulipiipun alle, mutta joissakin drillingi-malleissa luotipiippu on sijoitettu haulipiippujen päälle.

Yhdistelmäaseella tarkoitetaan olkapäätä vasten tuettavaksi valmistettua ampuma-asetta, jossa on ainakin kaksi piippua tai putkea ja jonka kokonaispituus on vähintään 840 millimetriä ja piippuyhdistelmän pituus vähintään 400 millimetriä sekä jossa käytetään keski- tai reunasytytteistä patruunaa ja haulikon patruunaa.★ 12.12.2015 (✪ 26.1.2017)

Waffenlager.net - Copyright © 2012–2017 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.