×

MENU

Pistoolit (1890–1945) Pistoolit (1946–2019) Pienoispistoolit Taskupistoolit Kiväärit (1880–1945) Kiväärit (1946–1999 Kiväärit (2000–2019 Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaatit (1946–2019) Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet (1946–2019) Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet WW2 - raskaskalusto
Sitemap Updates Download Coming soon Cookies

Google Translator

WAFFENLAGER.NET
Suomalainen asesivusto

Blaser Infinity 1-7x28 IC


Yleistä

Saksalainen Blaser asevalmistaja lanseerasi vuoden 2017 lopulla uuden kolmen tähtäinkiikari mallin sarjan, joka kantaa nimeä Blaser Infinity. Infinity-tähtäinkiikarit Blaser-brändille valmistaa saksalainen optiikkavalmistaja GSO – German Sport Optics. Infinity -tähtäinkiikarit saapuvat markkinoille keväällä 2018.

Lähinnä ajojahti käyttöön suunniteltu Infinity 1-7x28 IC mahdollistaa todellisen 1x kertaisen suurennoksen, jolloin ampuja voi pitää molemmat silmät avoinna ja seurata helposti saaliseläintä ja ampua turvallinen laukaus liikkuvaan maaliin. Katselu etäisyys kiikarin objektiiviin on 90 mm, joka mahdollistaa järeämmänkin kaliiperin turvallisen käytön. Laaja katselukulma, 100 metrin päässä noin 40 metriä, helpottaa maalin löytymisessä varsinkin peitteisessä maastossa.

Blaser InfinityBlaser Infinity (1-7x28 IC) Zoom

Blaser Infinity -tähtäinkiikarin linssien valonläpäisykyky on > 90 %. Linsseissä on lisäksi CCC-monikerrospinnoitus (Color Corrective Coating), joka tuottaa mahdollisimman luonnollisen neutraalit värit, valaistusolosuhteista riippumatta. Linssien likaantumista puolestaan estää SLP-suojaus (Smart Lens Protection). Tähtäin on vesi- ja pölytiivis.

Suurennoksen muuttaminen ei vaikuta tähtäimen osumapisteeseen, koska tähtäinristikko on sijoitettu ensimmäiseen kuvatasoon. Tällöin ristikko kasvaa suurennoksen kasvaessa, ristikon tolppien kuitenkaan kasvamatta liian paksuiksi.

Tähtäinristikon keskellä on valaistu punapiste, jonka valaisutehoa voidaan vapaasti säätää. Punapiste on kuitenkin sijoitettu toiselle kuvatasolle, joten punapiste ei kasva suurennoksen myötä.

Tähtäimessä on vakiona myös sivukorjaus eli tuulirumpu, sekä parallaksisäätö (parallaksi vapaa 50 metristä äärettömyyteen). Sen käyttötarve on kuitenkin normaalia pienempi, ensimmäisen tason ristikon tarkan toteutuksen vuoksi, saa sillä superzoomin kuvan teräväksi kaikille matkoille.

Infinity-tähtäinkiikarit ovat sisäkiskokiinnitteiset ja niiden Blaser-pikajalka kiinnittyy suoraan aseen piippuun, jolloin saadaan tukeva kiinnitys ja mahdollisimman matala tähtäyslinja. Tähtäimen kaikki säätimet on pinnoitettu karhennetulla kumilla, joka mahdollistaa hyvän tarttumapinnan. Metalliosat on pintakäsitelty kestävällä kova anodisointi menetelmällä.

IC - Illumination Control

Blaser Infinity -tähtäinkiikareissa on myös IC–toiminto (Illumination Control). Tämä tarkoittaa sitä, että kun Blaser R8 -kiväärin viritin (varustettu IC–toiminnolla) työnnetään etuasentoon, eli laukaisukoneisto viritetään, syttyy samalla Infinity-kiikarin tähtäinristikon keskellä olevan punapisteen valaisu. Jos käytetty ase ei tue IC–toimintoa, voidaan punapisteen valaisu kytkeä päälle tähtäimen oikean sivun säätötornista.

QDC – Quick Distance Control

Ammuttaessa pitkille matkoille, ei ampujan välttämättä tarvitse tähdätä kohteen yli ennakoidessaan luodin putoamaa. Infinity-kiikarin tähtäinristikkoa voidaan säätää kiikarin päällä olevan QDC-säätimen avulla, etäisyydelle sopivaksi ja ampuja voi tähdätä keskelle kohdetta. QDC-säätimen maksimikoro säätö on 80 cm (100 m matkalla).

German Sport Optics GmbH & CO KG (GSO)

GSO eli German Sport Optics optiikkayritys perustettiin Saksan Wetzlarissa vuonna 2013, kun optiikka- ja kamera valmistaja Minox GmbH ja tähtäinkiikareihin erikoistunut Optronika GmbH muodostivat strategisen allianssin, asevalmistaja Blaserin emoyhtiö L&O Group kanssa. Minox kuitenkin jatkaa eräällä tavalla itsenäisenä toimijana, vaikka allianssiin kuuluukin. Uuden yhtiön johtoon asetettiin Hans A. Bender (Schmidt & Bender) ja Thorsten Kortemeier (Minox). Myös monet muut yhtiön avainhenkilöt tulevat kuuluisista saksalaisista optiikka-alan yrityksistä kuten Carl Zeiss AG ja Leica AG. Tarkoituksena on ollut yhdistää paras mahdollinen saksalainen optiikkaosaaminen, jolla on yli 150 vuoden perinteet, yhteen optiikkafirmaan. GSO:n uusimpia tuotteita ovat Blaser Infinity sarjan tähtäinkiikarit ja Blaser Primus katselukiikarit.


Lähdeluettelo

  • Blaser Infinity, url: http://www.blaser.de, 5.12.2017
  • Blaser hunting Optics Brochure
  • Blaser Infinity, url: http://www.nordis.fi, 7.12.2017
  • GSO-German Sport Optics, url: http://www.german-sport-optics.de, 7.12.2017

★ 5.12.2017 (✪ 7.2.2018)

Waffenlager.net - Copyright © 2019 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.