×

MENU

Pistoolit (1900–1945) Sotilaspistoolit Pienoispistoolit Taskupistoolit Vanhat kiväärit Metsästyskiväärit Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaattikiväärit Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet WW2 - raskaskalusto
Sitemap Updates Download Coming soon
Authors Contact Us Copyright FAQ

Sellier & Bellot


Yleistä

Sellier & Bellot on tšekkiläinen ampumatarvike valmistaja, jolla on toiminnassaan pitkät perinteet. Sellier & Bellot on aloittanut toimintansa vuonna 1825, Keski-Böömissä, Vlasimin kaupungissa. Tuotemerkki Sellier & Bellot rekisteröitiin kuitenkin vasta vuonna 1893.

Ranskalainen kauppias Louis Sellier perusti 5.8.1825 Prahaan nallitehtaan. Hän sai pian yhtiökumppaniksi Jean Bellotin, jonka johdolla tehtaan toiminta kehittyi huomattavasti. Sellier & Bellot perusti vuonna 1929 Preussin Schönebeckin kaupunkiin sivutuotantotehtaan ja siitä tuli Saksan keisarin hovihankkija. Sellier & Bellot aloitti ampumatarviketuotannon vuonna 1870.

Ensimmäinen maailmansota

Ensimmäisen maailmansodan aikana Sellier & Bellot valmisti patruunoita vain armeijan käyttöön. Sodan jälkeen perustetun Tšekkoslovakian valtion armeijan patruunatuotannosta vastasi Sellier & Bellot. Tehdas siirrettiin Prahasta Vlašimiin vuonna 1936.

Toinen maailmansota

Toisen maailmansodan aikana Sellier & Bellot tehdas oli saksalaisten hallinnassa ja siellä valmistettiin patruunoita Saksan armeijan tarpeisiin.

Sodan jälkeen Tšekkoslovakian valtio kansallisti tehtaan. Siitä tuli pian valtion monopoli yhtiö, joka valmisti sotilas- ja kaupalliset patruunat. Sellier & Bellot aloitti CIP-standardin mukaisten patruunoiden valmistuksen vuonna 1972. Yhtiö muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 1992.

Nykypäivänä

Sellier & Bellot valmistaa ampumatarvikkeita metsästys- ja urheilu käyttöön. S&B valmistaa kiväärin ja pistoolin keski- ja reunasytytys patruunoita metsästys, urheilu- ja sotilas käyttöön sekä haulipatruunoita metsästys- ja urheilukäyttöön. Tuotantoon kuuluu myös erilaisia pyroteknisiä tuotteita kuten tulilangat ja sytyttimet.

Sellier & Bellot lataa yli kolmeakymmentä erilaista haulikon patruunatyyppiä, ja noin kolmeakymmentä eri kaliiperista kiväärin patruunatyyppiä. Patruunat ovat tunnettuja tarkkuudestaan ja hyvästä laadusta.

Vuonna 2009 brasilialainen CBC Group ampumatarvikekonserni osti Sellier & Bellotin, joka on nyt CBC:n tytäryhtiö. CBC Group yhtymään kuuluu myös Magtech ja MEN ampumatarvikevalmistajat.

Sijainti

Sellier & Bellot patruunatehtaan sijainti kartalla: Lidická 667, 258 01 Vlašim, Czech Republic

 
Lähdeluettelo

★ 18.5.2015 (✪ 30.09.2015)

Waffenlager.net - Copyright © 2012–2017 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.