×

MENU

Pistoolit (1900–1945) Sotilaspistoolit Pienoispistoolit Taskupistoolit Vanhat kiväärit Metsästyskiväärit Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaattikiväärit Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet WW2 - raskaskalusto
Sitemap Updates Download Coming soon
Authors Contact Us Copyright FAQ

Winchester SXP Black Shadow


Yleistä

Vuoden vaihteessa 2015 esitelty uusi Winchester SXP–pumppuhauliko on ilmeisesti tämän hetken asemarkkinoiden nopeatoimisin pumppuhaulikko. Winchester SXP –sarjan pumppuhaulikoista Black Shadow on metsästysversio. Asetta valmistetaan kaliipereissa 12 ja 20.


Winchester SXP Zoom


Black Shadow

Black Shadow on metsästyskäyttöön suunniteltu nopea ja luotettava pumppuhaulikko. Aseessa on mattapintainen synteettinen tukki. Piippu on sinistetty ja kovakromattu (Back Bored) ja siihen on kolme Invector-Plus vaihtosupistajaa ¼, ½ ja täyssuppea. Back Bored –piippu on ns. yliporattu (takaporattu), jonka ansiosta osumakuvio paranee ja rekyyli pienenee, näin ainakin väitetään. Yliporattu tarkoittaa, että piipun sisähalkaisija on normaalia suurempi.

Aseen lukkokoneisto on ns. musta kromattu (Black Crome Protection). Musta kromauksen ansiosta osat on helpompi pitää puhtaana ja ne kestävät pidempään.

Take-Down

Aseessa on ns. Take-Down rakenne. Kun makasiinin päässä oleva tulppa kierretään auki, voidaan piippu irrottaa etutukkia irrottamatta.

Huomio

17.4.2015 uutisoitiin aseessa ilmenneestä teknisestä viasta, joka on pahimmillaan käyttäjälle vaarallinen. Vika ilmenee kun käyttäjä laittaa varmistimen päälle ja tekee latausliikkeen. Kun pumppukahva työnnetään latausliikkeen päätteeksi takaisin eteen, ase laukeaa, ilman että liipaisimeen kosketaan. Englanninkielinen termi tälle virhetoiminnolle on ”slamfire”.

Vika on ilmeisesti havaittu vain ns. superMagnum-haulikoista (12/89), ei normaaleista Magnum-haulikoista (12/76). Vialliset aseet on "kutsuttu" takaisin tehtaalle.

Lähdeluettelo

★ 21.10.2015 (✪ 27.10.2015 12:00)

Waffenlager.net - Copyright © 2012–2017 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.