×

MENU

Pistoolit (1900–1945) Sotilaspistoolit Pienoispistoolit Taskupistoolit Vanhat kiväärit Metsästyskiväärit Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaattikiväärit Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet WW2 - raskaskalusto
Sitemap Updates Download Coming soon
Authors Contact Us Copyright FAQ

Browning Maxus


Yleistä

Yhdysvaltalainen Browning asetehdas julkaisi suunnittelemansa kaasutoimisen, Maxus puoliautomaattihaulikon 10.10.2008 Utahissa. Browning esitteli aseen maailman luotettavimpana ja nopeimpana puoliautomaattihaulikkona. Maxus-haulikkoa valmistetaan kaikkiaan 12 eri versiota, kaliipereissa 12/76 ja 12/89.


Browning Maxus Zoom


Maxus Hunter

Maxus Hunter on nimensä mukaisesti erityisesti metsästäjille suunnattu versio. Aseen puuosat on valmistettu laadukkaasta turkkilaisesta pähkinäpuusta. Takatukissa on Inflex-perälevy, joka pienentää aseen rekyyliä ja näin osaltaan nopeuttaa seuraavaa tähdättyä laukaisua. Rekyylin määrä on noin 18% pienempi kuin aiemmissa malleissa. Perinteinen kierretulppalukittu etutukki on korvattu Browningin patentoimalla uudella etutukilla, joka tekee aseesta siromman ja helpommin kasattavan.

Lukon kehys on pinnoitettu satiini-nikkeli-alumiini seoksella ja siihen on ajettu laser-kaiverrukset. Oikealla puolella on fasaanin kuva, vasemmalla sinisorsa.


Maxus
Laser-kaiverrettu fasaanin kuva, oikealla sivulla


Aseen piippu on valmistettu teräksestä ja sen ulkopinta on sinistetty. Patruunapesä puolestaan on kovakromattu. Piipun päällä on kevytrakenteinen, ventiloitu tähtäinkisko. Aseeseen on kaikkiaan viisi Invector-vaihtosupistajaa. Aseen latausjärjestelmän mainostetaan olevan 24 % kilpailijoitaan nopeampi.

Maxus-sarjan haulikot

Lähdeluettelo

★ 21.10.2015 (✪ 27.10.2015 12:00)

Waffenlager.net - Copyright © 2012–2017 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.