×

MENU

Pistoolit (1900–1945) Sotilaspistoolit Pienoispistoolit Taskupistoolit Vanhat kiväärit Metsästyskiväärit Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaattikiväärit Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet WW2 - raskaskalusto
Sitemap Updates Download Coming soon
Authors Contact Us Copyright FAQ

Lahti L-35 - piipun vaihtaminen


Lahti L-35 -ja Parabellum-pistoolit

Tällä sivulla on esillä vanha suomalaisvalmisteinen Lahti L-35 - ja Parabellum-pistoolien piippujen vaihtotyökalu. Osassa johon pistoolin piippu kiinnitetään, on kaksi L- ja P-kirjaimin merkittyä aukkoa. L-kirjain tarkoittaa Lahti L-35 -pistoolin piipulle sopivaa aukkoa ja P-kirjain Parabellum-pistoolille. Aukot on mitoitettu tarkalleen ko. piipuille sopiviksi.

Aseen piippu puristetaan tiukasti kahden vastakappaleen väliin, kahdella kiristysruuvilla ja kokonaisuus kiinnitetään lujasti kiinni esimerkiksi viilapenkkiin.

Vääntöavain on työkalu, joka puolestaan työnnetään pistoolin rungon ympärille, patruunapesän kohdalle. Vääntöavainta kääntämällä piippu saadaan ruuvattua irti ja kiinni aseen rungosta. Piipussa on normaali oikeakätinen kierre.


Piipun kiinnityskappale
Piipun vääntöavain

Huom!

Parabellum-pistooleissa 7,65mm -ja 9 mm -kaliiperiset piiput ovat suoraan vaihtokelpoisia. Aseen palautinjousi tulee tietenkin vaihtaa. Piipun vaihto kannattaa teetättää aina valtuutetulla asesepällä. Piipun vaihtoon tulee myös olla asianmukainen poliisiviranomaisen myöntämä lupa.


★ 19.4.2013 (✪ 5.5.2013 23:45)

Waffenlager.net - Copyright © 2012–2017 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.