×

MENU

Pistoolit (1900–1945) Sotilaspistoolit Pienoispistoolit Taskupistoolit Vanhat kiväärit Metsästyskiväärit Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaattikiväärit Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet WW2 - raskaskalusto
Sitemap Updates Download Coming soon
Authors Contact Us Copyright FAQ

Glock 17 Gen 4 MOS


Yleistä

Glock 17 polymeerirunkoinen puoliautomaattipistooli kehitettiin vuonna 1981, itävaltalaisen asevalmistajan Glock Ges.m.b.H. -yhtiön toimesta. Aseen suunnitteli asesuunnittelija Gaston Glock, Itävallan armeijan tilauksesta. Glock 17 Gen 4 –pistooli, eli neljännen sukupolven Glock esiteltiin vuonna 2010 Yhdysvaltojen suurimmassa asetapahtumassa Las Vegasissa, Shot Show –asemessuilla. Glock 17 Gen 4 MOS ja Glock 19 Gen 4 MOS –mallit puolestaan esiteltiin vuoden 2016 Shot Show –asemessuilla.


Glock 17 Gen 4 MOS Zoom


Toiminta

Glock on lyhytrekyyliperiaatteella toimiva itselataava pistooli. Aseessa ns. jäykkäyhteys perustuu luistin hylsynpoistoaukkoon lukkiutuvaan, auetessaan peräpäästään alaspäin keinahtavaan piippuun. Pistoolin erikoisuus on se, että siinä ei ole iskuvasaraa. Ase on normaalitilassaan aina ns. puolivireasennossa. Rakenteesta johtuen siinä ei ole erillistä varmistinvipua, vaan siinä on liipaisinvarmistin. Iskuripiikki lukittuu automaattisesti ja estää pistoolin laukeamisen, muulloin kuin liipaisinta oikealla tavalla vedettäessä.

Glock 17 Gen 4 MOS

Glock MOS-sarja aloitettiin jo vuoden 2015 alussa, kun Glock julkisti mallit Glock 34 Gen 4 MOS (9x19 Pb) ja Glock 41 Gen 4 MOS (.45 AUTO). Uudenlainen refleksitähtäimen kiinnitys mahdollisuus saavutti suosiota, joten Glock julkisti 8.2.2016 Shot Show –asemessuilla Las Vegasissa MOS-mallit myös Glock 17 Gen 4 ja Glock 19 Gen 4 –pistooleista.

Glock 17 Gen 4 MOS -pistooli poikkeaa tavallisesta Glock 4 Gen 4 –pistoolista oikeastaan vain sen luistinpäälle tehdyn optisentähtäimen kiinnityslevyn osalta. Lyhenne MOS tulee englannin kielen sanoista Modular Optics System, joka tarkoittaa modulaarista optista järjestelmää. Optisentähtäimen, esimerkiksi hologrammitähtäimen tai punapistetähtäimen avulla tähtääminen on nopeaa ja tarkempaa. Toisaalta tähtäinmallista riippuen, voi esimerkiksi punapisteen päälle kytkeminen viedä oman aikansa.

Aseessa optisentähtäimen kiinnityspaikka on peitetty peitelevyllä, joka on kiinnitetty aseen luistiin kahdella ruuvilla. Optinen tähtäin voidaan kiinnittää poistamalla peitelevy ja ruuvaamalla tähtäimen kiinnityksen kannalta sopiva kiinnityspala sen tilalle. Tähtäimen kiinnityspaloja on neljä erilaista, riippuen tähtäimen kiinnitystavasta. MOS-version Glockissa ei tarvitse irrottaa aseen alkuperäistä takatähtäintä, kiinnittää optista tähtäintä sen tilalle, kuten tavallisessa Glockissa.


MOS–version peitelevyllä peitetty optisentähtäimen kiinnityspaikka

Alla kiinnityspalojen numerot ja niihin kiinnitettävien tähtäinten merkit;


Optisten tähtäinlaitteiden kiinnityspalat 01-04.

MOS–sarjan pistoolit toimitetaan tavallisilla avotähtäimillä varustettuina. On sitten aseen omistajan asia päättää, minkä optisen tähtäimen aseeseen kiinnittää. Useat eri pistoolikoteloiden valmistajat, ovat ottaneet mallistoonsa myös MOS-versioille sopivat mallit.


Optinen tähtäin kiinnitetty Glock 17 Gen 4 MOS -pistooliin

Glock MOS-sarja

Lähdeluettelo

★ 6.9.2017 (✪ 29.09.2017 14:00)

Waffenlager.net - Copyright © 2012–2017 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.